MOSZKVA, OROSZORSZÁG - Szerencsére egyre inkább terjednek az elektromos buszok, melyeknek több fajtája is van. Az oroszoknak Moszkvában sikerült megmutatni, hogy miként ne üzemeltessünk elektromos buszokat, de az ügy plusz pikantériája, hogy ők érthetetlen módon az amúgy is környezetbarát trolibuszokat akarják az elektromos buszokkal kiváltani. - Agyrém!

BUDAPEST - A Keleti pályaudvarnál ütközött össze egy szemészállító autó és a VT-Arriva csuklós Mercedes CitaroG 2-es típusú autóbusza. Az autóbuszban jelentős kár keletkezett, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Bár több olyan hír is megjelent, hogy a buszvezető hibázott, mindent elmond az eseményről, hogy a kukásautó vezetője a helyszínen elismerte felelősségét.

Leváltották a Dél-alföldi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját, így Fekete Antal a Volánbusz vezetése után a DAKK vezetését is kénytelen volt átadni. Mindkét cég vezetői székében Dávid Ilona, a MÁV Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója váltotta, így a Volánbusz és a DAKK élén ismét ugyanaz a személy ül.

MAGYARORSZÁG - Újabb Credo Econell 12 típusú autóbuszok állnak hamarosan forgalomba országszerte. A vidéki közlekedési központokat és a Volánbuszt ellátó Volán Buszpark Kft. még 2018 júliusában írt ki közbeszerzést 120 darab Low Entry, azaz alacsony belépő magasságú, elővárosi kialakítású autóbusz beszerzésére.

BUDAPEST - Kigyulladt a Volánbusz egyik alig 4 éves MAN Lion's City típusú autóbusza a 22A viszonylaton a Szilágyi Erzsébet fasor és a Kútvölgyi lejtő kereszteződésének közelében. A tüzet a porral oltóval a hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az autóbusz vezetője megfékezte, mielőtt az átterjedhetett volna az utastérre.

BUDAPEST - A Combino villamosoknak eleve mosolygós arcuk van, de most plusz mosolyt kaptak az arcukra. Mondhatnánk, hogy örülnek, hogy végre végig szaladhatnak a pályájukon mindenféle korlátozás nélkül, de ezzel szemben egy jó célt szolgálnak, a BKK-val és a Mosoly Alapítvánnyal közösen.

BUDAPEST - A hétvégi esőzések jelentős kárt okoztak a hűvösvölgyi 56-os, 56A, 59B és 61-es villamosok elvben felújított pályájában. A víz egy jelentős területen a támfal mellett egyszerűen kimosta a vasúti pálya alól a töltést, így a pálya járhatatlanná vált, így a tujákat Hűvösvölgy és Budagyöngye között a 61-es jelzésű villamospótló buszok helyettesítik.

BUDAPEST - A ted.europa.eu, azaz az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjén megjelent tények alapján, a Volánbusznak mégsem lesznek hybrid autóbuszai .Egyre nyilvánvalóbb volt, hogy a volt offshore gyanús T&J hybridjeire lőttek, de az eljárást érvénytelennek minősítették, így nem került sok a szerződés aláírására.

BUDAPEST - Négyen támadtak egy 15 éves lányra a budapesti, Kőbánya-Kispest és Örs Vezér tere között közlekedő 85E jelzésű autóbuszon. A fiatal lány támadói három húsz év alatti lány és egy 10-12 év körüli fiú voltak. Az eset még január 9-én történt, de az csak később került nyilvánosságra. - A rendőrség csoportos garázdaság ügyében folytat nyomozást.

AKTYUBINSZK, KAZASZTÁN - Eddig ismeretlen okokból kapott lángra Kazasztán északnyugati részén, az Aktyubinszki terület egyik főútvonalán egy autóbusz 55 utassal és 2 járművezetővel a fedélzetén. A buszból csak öt személy tudott kimászni, akiket a mentők kórházba szállítottak és a későbbiekben pszichológusi kezelésre kell járniuk.