Leváltották a Dél-alföldi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját, így Fekete Antal a Volánbusz vezetése után a DAKK vezetését is kénytelen volt átadni. Mindkét cég vezetői székében Dávid Ilona, a MÁV Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója váltotta, így a Volánbusz és a DAKK élén ismét ugyanaz a személy ül.

MAGYARORSZÁG - Újabb Credo Econell 12 típusú autóbuszok állnak hamarosan forgalomba országszerte. A vidéki közlekedési központokat és a Volánbuszt ellátó Volán Buszpark Kft. még 2018 júliusában írt ki közbeszerzést 120 darab Low Entry, azaz alacsony belépő magasságú, elővárosi kialakítású autóbusz beszerzésére.

BUDAPEST - Kigyulladt a Volánbusz egyik alig 4 éves MAN Lion's City típusú autóbusza a 22A viszonylaton a Szilágyi Erzsébet fasor és a Kútvölgyi lejtő kereszteződésének közelében. A tüzet a porral oltóval a hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az autóbusz vezetője megfékezte, mielőtt az átterjedhetett volna az utastérre.

BUDAPEST - A Combino villamosoknak eleve mosolygós arcuk van, de most plusz mosolyt kaptak az arcukra. Mondhatnánk, hogy örülnek, hogy végre végig szaladhatnak a pályájukon mindenféle korlátozás nélkül, de ezzel szemben egy jó célt szolgálnak, a BKK-val és a Mosoly Alapítvánnyal közösen.

BUDAPEST - A hétvégi esőzések jelentős kárt okoztak a hűvösvölgyi 56-os, 56A, 59B és 61-es villamosok elvben felújított pályájában. A víz egy jelentős területen a támfal mellett egyszerűen kimosta a vasúti pálya alól a töltést, így a pálya járhatatlanná vált, így a tujákat Hűvösvölgy és Budagyöngye között a 61-es jelzésű villamospótló buszok helyettesítik.

BUDAPEST - A ted.europa.eu, azaz az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjén megjelent tények alapján, a Volánbusznak mégsem lesznek hybrid autóbuszai .Egyre nyilvánvalóbb volt, hogy a volt offshore gyanús T&J hybridjeire lőttek, de az eljárást érvénytelennek minősítették, így nem került sok a szerződés aláírására.

BUDAPEST - Négyen támadtak egy 15 éves lányra a budapesti, Kőbánya-Kispest és Örs Vezér tere között közlekedő 85E jelzésű autóbuszon. A fiatal lány támadói három húsz év alatti lány és egy 10-12 év körüli fiú voltak. Az eset még január 9-én történt, de az csak később került nyilvánosságra. - A rendőrség csoportos garázdaság ügyében folytat nyomozást.

AKTYUBINSZK, KAZASZTÁN - Eddig ismeretlen okokból kapott lángra Kazasztán északnyugati részén, az Aktyubinszki terület egyik főútvonalán egy autóbusz 55 utassal és 2 járművezetővel a fedélzetén. A buszból csak öt személy tudott kimászni, akiket a mentők kórházba szállítottak és a későbbiekben pszichológusi kezelésre kell járniuk.

EGERSZALÓK - Egy személygépkocsi vezetője elvesztette uralmát gépjárműve felett Egerszalók külterületén, az Ady Endre úton, aminek következtében átsodródott a szembejövő forgalmi sávba, ahol a szabályosan közlekedő menetrend szerinti autóbusznak csapódott. A kiérkező mentők a gépjármű vezetőjét és utasát csak feszítővágóval tudták kiszabadítani.

BUDAPEST - Bár már a 3-as metró északi, és egyébként legfiatalabb szakaszának felújítási munkálatai hónapok óta folyamatban vannak, ezidáig nem lehetett sejteni, hogy a megújuló állomások miként fognak kinézni. A mai nap azonban az index.hu hírpotálhoz szivárogtattak ki látványképeket az állomások leendő kinézetéről.