AlterKK - Hírek
  
  
 

BUDAPEST - A ted.europa.eu, azaz az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjén megjelent tények alapján, a Volánbusznak mégsem lesznek hybrid autóbuszai .Egyre nyilvánvalóbb volt, hogy a volt offshore gyanús T&J hybridjeire lőttek, de az eljárást érvénytelennek minősítették, így nem került sok a szerződés aláírására.

BUDAPEST - Négyen támadtak egy 15 éves lányra a budapesti, Kőbánya-Kispest és Örs Vezér tere között közlekedő 85E jelzésű autóbuszon. A fiatal lány támadói három húsz év alatti lány és egy 10-12 év körüli fiú voltak. Az eset még január 9-én történt, de az csak később került nyilvánosságra. - A rendőrség csoportos garázdaság ügyében folytat nyomozást.

AKTYUBINSZK, KAZASZTÁN - Eddig ismeretlen okokból kapott lángra Kazasztán északnyugati részén, az Aktyubinszki terület egyik főútvonalán egy autóbusz 55 utassal és 2 járművezetővel a fedélzetén. A buszból csak öt személy tudott kimászni, akiket a mentők kórházba szállítottak és a későbbiekben pszichológusi kezelésre kell járniuk.

EGERSZALÓK - Egy személygépkocsi vezetője elvesztette uralmát gépjárműve felett Egerszalók külterületén, az Ady Endre úton, aminek következtében átsodródott a szembejövő forgalmi sávba, ahol a szabályosan közlekedő menetrend szerinti autóbusznak csapódott. A kiérkező mentők a gépjármű vezetőjét és utasát csak feszítővágóval tudták kiszabadítani.

BUDAPEST - Bár már a 3-as metró északi, és egyébként legfiatalabb szakaszának felújítási munkálatai hónapok óta folyamatban vannak, ezidáig nem lehetett sejteni, hogy a megújuló állomások miként fognak kinézni. A mai nap azonban az index.hu hírpotálhoz szivárogtattak ki látványképeket az állomások leendő kinézetéről.

BUDAPEST - Az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár hosszú-hosszú késés után, végre megkezdi a 180 darab Modulo M158D típusú dízel csuklós autóbusz sorozatgyártását. A cég vezetésének elmondása szerint, azért tartott sokáig a sorozatgyártás beindítása, mivel az eredeti modellhez képest kisebb jármű legyártásához, újra meg kellett szerezni a típusbizonyítványt, de más műszaki dolgok is változtak.

EURÓPA - Az év utolsó harmadában csak negatív hírekkel lehetett beszámolni a Magyarországon is rendkívül intenzíven terjeszkedő FlixBus-ról, ami itthon a Volánbusz partnere is. Szeptember óta három súlyos balesetet is szenvedtek a FlixBus buszai, és mindhárom esetben önhibás balesetről beszélhetünk, és csoda, hogy egyik sem követelt emberéleteket. - Hiába tehát a szép új buszok, nem ez a legfontosabb!

BUDAPEST - A T-Systems azzal a bejelentésével, hogy őszre új platformra írt rendszert rak össze, gyakorlatilag elismerte, hogy eddigi munkája egy forintot sem ér, ami a BKK-nak írt e-jegyrendszerét illeti. Az "átadott" rendszert illetően ugyanúgy van baj a szoftverrel, mint a hardverrel. A szoftver biztonsági lukaktól hemzseg, a hardver pedig gyenge. Erre szokás mondani: Ülj le, 1-es!

BUDAPEST - Mint arról a legtöbb hírportál örömittas tájékoztatást adott, újra ajtóhiba miatt a napokban ki kellett állítani egy fehér orosz metrót a forgalomból. Nem sokkal később jött a BKV tájékoztatása, hogy a meghibásodás mögött egy fakocka állt, a metrószerelvény jól működött. Elég lassan, de jött a hír, hogy a BKV az ügy miatt feljelentést tesz. - Jogosan!

BUDAPEST - Pénteken megkezdődik a nyári szünet, ami miatt eleve csökkenő kocsikiadással kell számolni, illetve újabb nagyobb adag új és kisebb mennyiségű használt alacsony padlós busz érkezik a BKV-hoz és a VT-Arrivához. Így, a hétvégi napokat követően, várhatóan tanítási napokon is csak alacsony padlós buszok kerülnek forgalomba Budapesten.