BUDAPEST - Mondhatni, nem kapnak "Karácsonyi" ajándékot a budapesti 14 éven aluliak. A kampányban a 14 éven aluliak ingyenes utazását erősen hangoztató Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere kihátrálni látszik, de alattomos módon mindezt a Kormányra hárítva, ezzel pedig óriási butaságokat beszél...

BUDAPEST - 2019. augusztus 9-ei üzemzárással bezárja a Volánbusz a Széna téri autóbusz pályaudvart, helyette a Széll Kálmán térről, a Margit körútnak a Dékán utca és a Szilágyi Erzsébet fasor utca közötti szakaszának északi oldaláról indulnak majd a buszok. Kérdés csupán az, hogy a korábbi 7 kocsiállással rendelkező Széna téri végállomást, változatlan menetrend mellett, miként lehet 2 kocsiállással pótolni?

MAGYARORSZÁG - Mikor Dávid Ilonát jelölték ki mind a Volánbusz, mind pedig a DAKK élére, mindenki arra számított, hogy a Volánbuszt beolvasztják a DAKK-ba. Már ezzel az egyetlen lépéssel is akkora társaság jött volna létre, ami majdnem a buszközlekedés felét lefedi, de mindenki meglepetésére az ITM a vidéki közlekedési központok és a Volánbusz összeolvasztására adott utasítást.

SZÉKESFEHÉRVÁR - Bemutatták a magyar Széles Gábor-féle Ikarus és a kínai CRRC koprodukciójában készült új elektromos Ikarus autóbuszt. A gyártás folyamatában a kínaiak adják az önjáró vázat motorral és akkumulátorral, a magyarok pedig felöltöztetik Székesfehérváron a csontvázat. Az ügylet mindkét félnek előnyös lehet, más-más okokból...

BUDAPEST - A 3-as metró északi szakaszának felújítása 2017 novemberében kezdődött, és elviekben 2019. március végén kell átadni; a forgalom április 1-jén indulhat meg a vonalon, de a felújítás várhatóan nem lesz addigra teljes körűen kész. Ugyanakkor a BKV tájékoztatása szerint, az utasforgalom biztonsággal megindulhat, a tesztvonatok pedig még hamarabb birtokba vehetik a pályát.

MOSZKVA, OROSZORSZÁG - Szerencsére egyre inkább terjednek az elektromos buszok, melyeknek több fajtája is van. Az oroszoknak Moszkvában sikerült megmutatni, hogy miként ne üzemeltessünk elektromos buszokat, de az ügy plusz pikantériája, hogy ők érthetetlen módon az amúgy is környezetbarát trolibuszokat akarják az elektromos buszokkal kiváltani. - Agyrém!

BUDAPEST - A Keleti pályaudvarnál ütközött össze egy szemészállító autó és a VT-Arriva csuklós Mercedes CitaroG 2-es típusú autóbusza. Az autóbuszban jelentős kár keletkezett, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Bár több olyan hír is megjelent, hogy a buszvezető hibázott, mindent elmond az eseményről, hogy a kukásautó vezetője a helyszínen elismerte felelősségét.

MAGYARORSZÁG - Miközben Budapesten abszolút nem a budapestiek érdekét célzó nagyvasúti alagútra akarja rákényszeríteni a Kormány Budapestet, addig a keleti végeken az egyik vasútvonalon a futók lekörözik a vonatot, míg egy másik vonalon pedig a vonalbezárás (sicc: pótlás) lebeg a vasútvonal feje felett!

Leváltották a Dél-alföldi Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját, így Fekete Antal a Volánbusz vezetése után a DAKK vezetését is kénytelen volt átadni. Mindkét cég vezetői székében Dávid Ilona, a MÁV Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója váltotta, így a Volánbusz és a DAKK élén ismét ugyanaz a személy ül.

MAGYARORSZÁG - Újabb Credo Econell 12 típusú autóbuszok állnak hamarosan forgalomba országszerte. A vidéki közlekedési központokat és a Volánbuszt ellátó Volán Buszpark Kft. még 2018 júliusában írt ki közbeszerzést 120 darab Low Entry, azaz alacsony belépő magasságú, elővárosi kialakítású autóbusz beszerzésére.