Oldalainkon csak az oldal működéshez szükséges sütiket használunk, továbbá a Facebook és a Google sütijei dolgoznak.

Magyar vonatokat is érint a német közlekedési sztrájk

MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG - A hétfői németországi közlekedési sztrájk, ami a német vasutat is érinti, több magyar nemzetközi vonatot is érint: több nemzetközi vonat csak rövidebb útvonalon közlekedik, és nem megy tovább Németországig.

Több német közlekedési szakszervezet együttes akciójával, február 27-én 0:00-tól 23:59-ig tartó általános közlekedési sztrájkot hirdettek. Ez azt jelenti, hogy több vasárnap este elindult vonat éjfélkor nem folytatja az útját, illetve a vonatfordulók miatt, a menetrend csak kedd estére állhat helyre.

A Mávinform tájékoztatása szerint, a Budapestről február 26-án este Berlinbe indult Metropol EuroNight (EN 476) vonat, csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedett. Németországon belül (Rzepin és Berlin között) pólóbuszok közlekedtek.

A Budapestről vasárnap és hétfő este közlekedő Kálmán Imre EuroNight (EN 462) vonat stuttgarti vonatrésze csak Salzburgig közlekedik. Salzburg és Stuttgart között a vonat nem közlekedik, pótlásról nem gondoskodnak.

A Deutsche Bahn tájékoztatja az utasait, hogy a korábban megváltott vasúti jegyeket díjmentesen visszaváltják, vagy azok április 4-éig a jegyen feltüntetett viszonylaton érvényesek.

  • Találatok: 280

Related Articles