BUDAPEST - A Főváros kiírta a pályázatot a BKK vezérigazgatói székére. A várakozások ellenére Vitézy Dávid nem indul el a pályázaton. Facebook-on megjelent írása szerint azért nem indul, mert véleménye szerint szemléletváltásra van szükség. El kell felejteni a közigazgatási határokat, ehelyett régiókban kell gondolkodni. Ezzel teljes mértékben egyetértünk!

BUDAPEST - Heves vita alakult ki az interneten amiatt, hogy az eddig Árpád híd metróállomásnak hívott megállót az M3 metró felújítását követően Göncz Árpád városközpont metróállomásnak fogják hívni. A névváltás apropóját az adja, hogy az állomás könyékét már 2016-ban elkeresztelték Göncz Árpád városközpontnak.

MAGYARORSZÁG - Furcsa nagybevásárlás a Volántól címmel jelent meg írás az MNO oldalain. A Volán Buszpark Kft. az elmúlt időszakban 3 különböző tenderen nem kevesebb, mint 130 darab, különböző komfortfokozatú busz bérletére írt ki pályázatot. Ezek közül az egyik, 50 db-os csomagot egy olyan cég nyerte el, aki csak 3 hónapja foglalkozik buszozással.

BUDAPEST - Aggódik a BKV egyik szakszervezete címmel jelent meg írás az Origón. Ez Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) szerint, veszélybe kerülhet a jelenleg egységes és átjárható agglomerációs közlekedés azzal, ha a járatok üzemeltetése kikerül a BKK kezeléséből. Ezt fejtegette a mai nap az AlterKK is, EBBEN a cikkben.

BUDAPEST - A vezess.hu oldalain, "Csak néhány >BKV-buszra< jutott téli gumi" címmel jelent meg írás. A portál információi szerint, csak a BKV hegyvidéki járatait szerelik fel téli abroncsokkal, a többi autóbusz négy évszakos gumikkal közlekedik. Megfigyeléseink szerint, a Volánbusz BKK-s agglomerációs buszain is négy évszakos, hosszanti mintázatú gumi van.

BUDAÖRS - "Vészforgatókönyvvel is készülnek, ha leáll a tömegközlekedés" címmel jelent meg írás és riport a hírTV internetes oldalain. A vészforgatókönyv, hogy közvetlenül a Volánbusszal állapodna meg Budaörs. Azonban az agglomerációs járatokkal még úgy is több baj van mióta a Volánbusz lett az alvállalkozó, hogy a feje felett van a BKK. Mi lesz nélküle?

GYŐR - A kisalfold.hu számolt be róla, hogy az év első napjaiban, az első igazán téli napokon kaotikussá vált Győr tömegközlekedése. Hétfőn nem kevesebb mint 22 buszjárat maradt ki, de kedden sem sokat javult a helyzet. Az utasok elmondása szerint, a minőség is hagy kívánni maga után valót: beesik a hó, a buszon hidegebb van mint az utcán, és hasonlók.

MAGYARORSZÁG - Az index.hu internetes hírportál számolt be róla, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei több megyében is ellenőrizték a volántársaságokat. Az ellenőrzés folyamán, 1265 hamisított WABCO légszárító partont foglaltak le, 4,5 millió forint értékben. Ezen kívül hamis autódiagnosztikai szoftvereket is találtak. A hamis alkatrészek, akár közúti szerencsétlenséget is okozhattak volna.

BUDAPEST - Anyagi forrás hiányában a Főváros úgy határozott, hogy új szerelvények vásárlása helyett, felújítja a 30-40 éves szerelvényeket. A felújítást a BKV saját hatáskörben, saját műhelyében, saját szakembereivel végezteti. Jelenleg a prototípus készült el, a folytatásról a tapasztalatok és anyagi lehetőségek birtokában döntenek.