MAGYARORSZÁG - Furcsa nagybevásárlás a Volántól címmel jelent meg írás az MNO oldalain. A Volán Buszpark Kft. az elmúlt időszakban 3 különböző tenderen nem kevesebb, mint 130 darab, különböző komfortfokozatú busz bérletére írt ki pályázatot. Ezek közül az egyik, 50 db-os csomagot egy olyan cég nyerte el, aki csak 3 hónapja foglalkozik buszozással.

A Leftaton&Meadow Kft. azt az 50db-os tendert nyerte el, aminek keretein belül dízel vagy dízel-elektromos hybrid buszokkal lehetett indulni. Információink szerint, a Volánbusznál hamarosan megjelenhetnek a korábban a T&J Buszprojekt által Budapesten üzemeltetett Volvo 7900A Hybrid típusú autóbuszok. - Erő a gyanú tehát, hogy míg a BKK az offshore háttér miatt üzletet bontott a T&J-vel, addig a Volánbusz ugyanazt a céget tovább alkalmazza, sőt vélhetően egy közbeiktatott cég segítségével kibérli annak autóbuszait saját üzemeltetésbe.

Információink szerint, a Hybrid buszok elsődlegesen a 169E és egyéb csuklós BKK-s agglomerációs járatokon jelenhetnek meg, de minden bizonnyal jut belőlük "sárga" vonalakra is. A Belvárosi 5-ös, 7-es és 9-es vonalakon a sűrű megállókiosztás miatt nem váltak be a buszok, és folyamatos gondot okozott a klímák működése is, az alultervezett teljesítményű dízelmotor miatt.

Az MNO írása a témában:

Három közbeszerzés nyomán mintegy 130 különböző komfortfokozatú autóbuszt bérel vagy lízingel a Volán Buszpark Kft. különféle pénzügyi konstrukciókban. A három tender egyikét egy olyan cég nyerte meg, amely mindössze három hónapja foglalkozik buszozással. Az üzletágban eddig ismeretlen, közbeszerzésen még sosem indult Leftaton & Meadow Kft. egyedüli indulóként nyerte meg az ötven darab használt, dízel- vagy dízel-elektromos hibrid üzemű autóbusz húszhavi bérleti szerződéséről szóló tendert, és összesen nettó 2,16 milliárd forintért szállítja le a járműveket.

Tovább az MNO oldalain!