BUDAÖRS - "Vészforgatókönyvvel is készülnek, ha leáll a tömegközlekedés" címmel jelent meg írás és riport a hírTV internetes oldalain. A vészforgatókönyv, hogy közvetlenül a Volánbusszal állapodna meg Budaörs. Azonban az agglomerációs járatokkal még úgy is több baj van mióta a Volánbusz lett az alvállalkozó, hogy a feje felett van a BKK. Mi lesz nélküle?

Wittinghoff Tamás elmondta:

Lehet a Volánnal is egyeztetni, hogy közvetlenül velük oldjuk meg, és mondjuk ráhordani a metróra. De én nagyon nem szeretnék itt a meglévő, megfelelő színvonalú, szerződéssel rögzített szolgáltatási rendszer alternatíváján gondolkodni. De nem jelenti azt, hogy ennek a feltételeit nem teremtjük akkor meg, hogyha erre szükség van. Tehát a Budaörsiek nem fogják ennek a kárát látni.

Kérdés, hogy milyen viteldíjrendszer lesz akkor, ha a járatokat a Volánbusz üzemelteti, lehet-e különbséget tenni egy érdi volán-tarifarendszer és egy budaörsi között? Képes-e a volánbusz online forgalomirányítási rendszer (Futár, AVM) nélkül színvonalasan fenntartani egy kvázi 1-2 percenkénti követésű vonalhálózatot? Ha ezekre a válasz nem, akkor bizony a budaörsiek rosszabbul fognak járni!

Tovább a hírTV oldalain!