ST. LEON-ROT, NÉMETORSZÁG - Teljesen kiégett egy menetrend szerinti buszként közlekedó, alig 2 éves MAN Lion's City GL típusú csuklós autóbusz a németországi Baden-Württemberg, St. Leon-Rot településén. A buszt mindenkinek sikerült elhagynia, személyi sérülés nem történt, de a lángok a szomszédos házakra is átterjedtek, az anyagi kár jelentős.

A tűz okát a német szakemberek vizsgálják. Azt megállapították, hogy a busz hátsó része kapott lángra, emiatt első körben motorhibára gondoltak, de az egyik szakértőnek felkeltette a figyelmét a hátsó abroncs. Jobban vizsgálva olyan jeleket találtak, hogy az abroncs kaphatott lángra, és az terjedt át később az egész autóbuszra. - Adott tájékoztatást a heidelbergi bűnügyi rendőrség.

Miután a lángokat észlelte a busz vezetője, járművével félreállt, és azonnal leszállíttatott mindenkit az autóbuszról, így személyi sérülés nem történt. A busz azonban akkora lánggal kezdett égni, hogy azok áterjedtek arra a házra is, ami előtt a busz félre állt, sőt a szomszédos lakásra is átterjedtek a lángok.

Az egyik lakás teljesen kiégett, a család lakhatás nélkül maradt, míg a másik lakás csak részlegesen vált lakhatatlanná. Az anyagi kár jelentős, eléri az 500.000€-t, amiből mintegy 200.000€ az alig két éves autóbusz ára.