NAGYSZENTJÁNOS - Tegnap kora este, szarvascsordába hajtott a Szombathelyről Budapestre tartó InterCity szerelvény. A mozdony vezetője megpróbált vész fékezni, de a becsapódást sajnos már nem tudta elkerülni. A mozdony egy több száz kilós bikát is elütött, aminek hatására a mozdony is mozgásképtelenné vált, segélymenetre lett szükség.

A Borostyánkő IC eredetileg 17:00-kor indult Szombathelyről Budapest felé, ahonnan Győrig időben meg is érkezett. A szerelvény Győrt 18:20-kor alig elhagyva, Nagyszentjános területén haladt, amikor egy teljes szarvascsorda hirtelen elkezdett átfutni a síneken. A mozdony vezetője azonnal fékezett, de a becsapódást már nem tudta elkerülni, és több vadállatot is elgázolt.

A becsapódás mértékét mutatja, hogy a több tíz tonnás mozdony is mozgásképtelenné vált, és a mozdonyon kívül a szerelvények oldalát is mindenhol vér borította, aminek hatására az utasok is rendkívüli mód megijedtek. A baleset helyszínén, mindenhol állati tetemek feküdtek.

Az utasokat a Borostyánkő IC nem tudta tovább szállítani, így a nyílt pályán rekedt utasokat a München felől érkező RailJet szerelvény szállította tovább Budapestre.