MISSISSIPPI (USA) - Hárman meghaltak az Amerikai Egyesült Államok Mississippi államában lévő Biloxiban, amikor autóbuszok eddig ismeretlen okból megállt egy vasúti átjáróban, majd az ott veszteglő buszba belerohant egy tehervonat, ami száz méteren át tolta maga előtt a szerencsétlenül járt autóbuszt.

A három mozdonnyal vontatott tehervonati szerelvény a busz baloldalába csapódott be, és így tolta maga előtt majdnem 100 méteren keresztül az autóbuszt. Az autóbuszon a sofőrön kívül 48 utas tartózkodott. A tűzoltóknak több mint 1 órába telt, mire sikerült az összes utast kiszabadítaniuk a roncsokból.

A baleset következtében 40-en sérültek meg meg, közülük 7 utas sérülése súlyos. Hárman vesztették életüket, bár korábban olyan hírek is terjengtek, hogy négyen, de az nem valósult igaznak.

A vasúttársaság szakembere elmondta, hogy ezen az egyvágányú, de fővonali pályán jellemzően napi 10 vonat közlekedik. Tekintettel arra, hogy 1976 óta 16 baleset történt, ezért 45 mérföld/órás, azaz mintegy 70 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be a vonatoknak ezen a szakaszon. - Ezért is tudott a vonat 100 méteren belül megállni.