A Volánbusz Zrt. egy érdekes plakáttal hívja fel a figyelmet arra, hogy a nagy érdeklődés miatt, buszjáratokat tervez indítani a franciaországi labdarúgó Európa Bajnokság helyszíneire: Bordeaux-be, Marseille-be és Lyonba. Ezekben a városokban lesznek a magyar válogatott csoportmérkőzései. Csakhogy! A Volánbusz térképe, valamikor 1990-ből van, sőt Bordeaux-t sem sikerült megtalálni!

A Volánbusz szerint még létezik Jugoszlávia, Csehszlovákia. De gond van Lengyelországgal és Dániával is látottak alapján. Az már csak úgymond hab a tortán, hogy a vaktérképen bejelölt Bordeaux, a valóságban délebbre van Lyonhoz képest, és nem pedig északabbra, mint ahogy a térkép mutatja.

A városok mellé rakott zászlók sem épp egyértelműek, különösen, hogy Franciaországot három színben prezentálja, mert így azt a látszatot keltik, mintha Bordeaux-t Ausztria, Lyont Portugália, Marseille-t pedig Izland annektálta volna. Egyértelműbb lett volna mindezt másként jelezni, például egy labdával és két ország zászlajával, de ez már csak kötözködés. - Van e nélkül is elég sok hiba benne...