BUDAPEST - Csütörtökön két órára leállt a 2-es metró forgalma a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere állomások között, de szakaszosan a további szakaszon is akadozott a forgalom, mert egy normálisnak koránt sem nevezhető személy berohant az alagútba. A protokoll szerint, ilyenkor azonnal áramtalanítani kell a hálózatot, emiatt két szerelvény is az alagutakban rekedt.

Bár az áramtalanítás miatt, még lett volna esély arra, hogy a szerelvények a következő állomásig eljussanak, erre azért nem kerülhetett sor, mert a bűncselekményt elkövető személy, csúcsidőben futott be az alagútba. Akkor, amikor több szerelvény van kint forgalomban, mint ahány állomása van a 2-es vonalnak. A metróvezetők ugyanakkor egészen az állomások közeléig (megközelítve a bent álló másik vonatot) gurultak, így a szerelvényekből azok elején leszállva, csak mintegy 50-100 méteren keresztül (ez kb. 2-3 metrókocsinyi táv) kellett az alagútban gyalogolni.

Ugyan az alagútba beszaladt személyt a Deák Ferenc tér - Örs vezér tere szakasz közé látták befutni, és emiatt ezt a szakaszt áramtalanították, biztonsági okokból a Déli pályaudvar - Deák Ferenc tér szakaszon is csak korlátozott, lassú sebességgel közlekedtek a szerelvények, mivel az elkövetőt nem találták meg.

A BKV tájékoztatása szerint, hiába kezdték keresni azt a személyt, aki berohant az alagútba, végül nem találták meg.