ISZTAMBUL - A Mahan Air Airbus A310-300 típusú gépe, fékhiba miatt nem tudott megállni Isztambulban. Emiatt tovább szaladt a pályán, áttörve a kerítést, és végül egy pont arra járó autóbusz tetején fékeződött meg, annak szerencsétlenségére. Ugyanakkor a repülőgép, annak utasai és személyzete ennek köszönheti, hogy nem következett be komolyabb katasztrófa.

A Mahan Air gépe Teheránból közlekedett Isztambulba, fedélzetén 166 utassal. A repülés alatt a pilóták problémát nem észleltek, még a leszállás is rendben történt az Atatürk repülőtéren. A probléma akkor kezdődött, amikor már a kerékfékekkel kellett volna megállni a számára kijelölt parkolóhelyen, ám ez nem sikerült, és a 30 méterre lévő betonkorlátnak ütközött, amit át is tört, összetörve ezzel az orrfutóművet is.

Mivel a reptéri kifutó magasabban van, ezért egy, a kerítésen kívül pont arra járó belső reptéri transzferbusz tetejére érkezett a repülőgép orra, ezzel elkerülve a nagyobb katasztrófát. A buszon utasok nem tartózkodtak, és a sofőr is sérülések nélkül úszta meg a különös balesetet.

A baleset után a repülőgép kapitánya elmondta, hogy hidraulikus hiba miatt nem működtek a fékek.