BUDAPEST - 2019. augusztus 9-ei üzemzárással bezárja a Volánbusz a Széna téri autóbusz pályaudvart, helyette a Széll Kálmán térről, a Margit körútnak a Dékán utca és a Szilágyi Erzsébet fasor utca közötti szakaszának északi oldaláról indulnak majd a buszok. Kérdés csupán az, hogy a korábbi 7 kocsiállással rendelkező Széna téri végállomást, változatlan menetrend mellett, miként lehet 2 kocsiállással pótolni?

A Volánbusz tájékoztatása szerint, augusztus 10-én 0:05 perckor indul az utolsó autóbusz a Széna térről, míg az első induló járat az új Széll Kálmán téri végállomásról 2019. augusztus 10-én 5 óra 10 perckor indul. A járatok menetrendje nem változik.

Jegyvásárlásra a Széll Kálmán tér túloldalán található BKK központban és a felszállóhelyek környékén telepített automatákból lesz lehetőség. Fontos tudni, hogy a Széll Kálmán téren az buszokra csak előre megváltott jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni. A BKK központ minden nap 5:30 és 22:00 között van nyitva, az ezen kívüli időszakban csak az automatákból lehet a jegyet megváltani.

Felmerül a kérdés, hogy a korábbi 7 kocsiállás helyett, 2 kocsiállásról megfelelően kiszolgálhatók lesznek-e a buszok, továbbá miként valósítható meg az itt végállomásozó buszok tárolása, tekintve, hogy több BKK-s, Széll Kálmán téren végállomásozó busz is a Batthyány téren tudja csak a pihenőjét kivenni, ami jelentős, és indokolatlan rezsimeneteket okoz. Megoldás lehetett volna, hogy a Volánbusz járatai a külső végállomásaikon végállomásozzanak, de tekintve a menetrend változatlanságát ígérik, így ez a lehetőség bizonyosan nem él.

Az új végállomás kocsiállásairól a buszok az alábbi rend szerint indulnak:

  • 1-es kocsiállás:
    • Viszonylatok: 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 789, 791
    • Célállomások: Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom
  • 2-es kocsiállás:
    • Viszonylatok: 793, 794, 795
    • Célállomások: Budakeszi, Páty, Zsámbék, Telki, Perbál, Budajenő, Tök