BUDAPEST - 2015. november 1-jétől, vasárnaptól forgalomba helyezik a 2-es vasúti fővonalon létesített új megállóhelyet, mely az Aranyvölgy nevet viseli. A tervek szerint, idáig hosszabbítanák az 1-es villamost, és helyközi autóbusz végállomást is építenének.

Az új, teljes vonal felújításával egy időben épített, Aranyvölgy nevet viselő megállóhely a Bécsi út közelében, Óbuda és Üröm állomások között található, és a Budapest-Esztergom vonalon közlekedő vonatok többsége meg fog állni az új megállóhelyen.

Az Aranyvölgy megállóból napi 21 pár vonat közlekedik Újpest és a Nyugati pályaudvar felé. A menetidő Aranyvölgy és Nyugati pályaudvar között 25 perc, míg ugyaninnen Esztergomba kicsivel több mint 1 óra alatt lehet eljutni.

Budapesten belül, a Budapest bérlettel rendelkezőknek nem kell külön vonatjegyet váltaniuk, de aki ezzel nem rendelkezik, átmenetileg a kalauztól tud jegyet vásárolni, ha itt szállt fel, mivel az állomáson jelenleg még nincs jegyértékesítés és automata sem üzemel, de ez utóbbi hamarosan telepítésre kerül.

A tervek szerint, 2017 őszéig valósul meg a teljes 2-es vonal villamosítása, aminek köszönhetően a dízel Desiro vonatokat elektromos hajtású Flirt motorvonatok válthatják. Az elektromos vonatok jobb gyorsulási lehetőségeinek köszönhetően, tovább csökkenhet a menetidő Budapest és Esztergom között.